Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krtečkův zpravodaj

Březen:

Nový měsíc zahájí jarní prázdniny:) V dalších týdnech se budeme věnovat knihám.Děti si přinesou své nejoblíbenější knihy, které si po té budeme předčítat a povídat si o nich.Zjistíme, kdo je autor, ilustrátor, vydavatel a pokud zbyde čas,  zajdeme se podívat do knihovny. Dále si budeme povídat o jaru a změnách v přírodě.A protože se blíží dopravní dopoledne a s ním i naše zkoušky na kolo/koloběžku, tak se na konci měsíce budeme věnovat dopravním značkám.

Únor:

V únoru budeme prvních pár dní ještě věnovat přípravám k zápisu, který proběhne 7.2 od 14:00.Zbytek měsíce budeme věnovat masopustním tradicím, výrobě masek a především ekologii.

 

Leden:

Leden jsme začali vycházkou do místního kostela, kde si děti prohlédly betlém a v doprovodu varhan zazpívali několik vánočních koled a tak se definitivně rozloučili s Vánoci.Tento měsíc bude především o intentivní přípravě k zápisu.Zpestřením učebních dnů bude výlet do Koala café, na který se všichni moc těší.

 

Prosinec:

Vánoční čas si užíváme i tady ve školce. Pečeme cukroví, zdobíme stromeček a těšíme se na Ježíška. Nejvíce ale trénujeme na besídku, na které Vám ukážeme, co v nás je. Jen doufáme, že v dobrém.

Listopad:

Tento měsíc jsme si řekli pověst o sv. Martinovi, u ktérého jsme si vysvětlili rozdíl mezi městem a vesnicí. Naším hlavním tématem ale bylo povolání. Probrali jsme spoustu profesí a měli jsme i první domácí úkol. Byl to pouze pokus o udržení myšlenky, o tom, co jsme dělali v MŠ i mimo ni. Takové úkoly budeme postupem času zařazovat častěji, aby jsme se lépe připravili na školu. Poslední týden jsme zasvětili dopisu Ježíškovi a především nácviku koled z důvodu blížící se akce. V příštím měsíci se zaměříme na rodinu a vánoční besídku.

Říjen:

Co jsme všechno stihli? Začali jsme podzimem, kdy jsme si říkali o změnách v přírodě, proč listy mění barvy, jaké stromy máme a jaké plody nám pozim přináší. Následovla první společná akce (Den národů) na kterou jsme se patřičně připravili. Naučili jsme se spoustu věcí o Africe, vyrobili si africké oblečení a naučili dlouho básničku. Konec měíce byl prvním větším krokem k zápisu. Zaměřili jsme se na  barvy, tvary a prostorovou orientaci, které se budeme muset věnovat intenzivněji. Přiznejme si kdo si i v dospělosti občas nesplete pravou s levou? Příští měsíc se budeme věnovat sv. Martinovi, nastanou také přípravy na první adventní neděli a čas nám zbyde i na povolání.

Září:

Tak a je tu konec měsíce a my se jdeme pochlubit, co jsme všechno stihli. První týden byl určitě pro všechny náročný - zahájení školního roky, brzké vstávání a ještě se něco učit. My jsme to ale společně překonali a dokonce se i naučili něco o tom jak to ve čkolce chodí, co se smí a co ne a jakou máme značku. V druhém týdnu jsme se pozvolna žačali oťukávat v základních znalostech jako jsou dny v týdnu, měsíce, roční období, co se v jakém období děje a jak jdou za sebou.  Čas se ale neúprosně krátil a my jsme museli pomalu přejít k přípravám na naší první akci "VRANSKÉ POSVÍCENÍ" Začali jsme vytvářet umělecká díla, která jste si mohli zakoupitv našem stánku. Tímto chceme poděkovat všem, kteří nám zakoupením perníčků pomohli. K našemu tvoření jsme přidali i pár básniček i písničku.  Časem jich budeme umět ještě víc a to v nejbližší době s podzimní tématikou, neb to je naše ninější téma.

Milí rodiče, milé děti i všichni ostatní

Už jen posledních pár dní prázdnin a pak nám začne nový školní rok. Mezi naše první společné zážitky bude patřit seznamování nejen s novými kamarády, ale i s prostory, ve kterých se budeme děnně pohybovat. Začneme třídou a zázemím a pokračovat budeme průzkumem nedaleké zahrady MŠ a školní jídelny. Čeká nás ale i seznámení s režimem dne a především se třídními pravidly, které nám řeknou, co se ve školce, i mimo ni, smí a nesmí provádět a dělat.  Kolem půli září opět začneme zdobit perníky na naše posvícení, abychom tak mohli něco vydělat na přilepšenou pro děti. Maminky "mazáků" už to znají, vědí, že budeme žádat o krabici perníků, abychom mohli tvořit. Novým dětem a hlavně jejich maminkám samozřejmě vše vysvětlíme. :-)

Paní učitelky Zuzka a Anička